Dee-Ema-Haziq

By: ema ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 12-Oct-2008 12:25 Email | Share | | Bookmark
RAYA 2008

Walaupun dah 12 hari Syawal berlalu, namun ku tetap juga nak ucap SELAMAT HARI RAYA

Ini summarry raya :
Hari Raya ke-1
Mcm biasa, selepas solat raya...ziarah kubur, gi rumah mak ayah mertua, jejalan rumah sedara mara(yang i wajib terutamanya tradisi sebelah suami-walau kau merangkak pun kena gi each rumah!
Then, we move to studio foto..snap pic raya tapi tak siap lagi kot...tak gi ambil lagi
Adalah Ema sempat ambil gambar..actually...walaupun pakai lawa-lawa sbb buat open house & masak nasi dagang...hmm....di dapur jugak jawabnya! Penatnya....sampai kul 12 malam orang dtg rumah dan nasi dagang ku licin!My neighbour siap 3 kali dtg makan....b/fast, lunch 4pm dan mkm 930 pm dtg nak makan nasi dagang tp dah habis..then ku jamu mee goreng jer





Hari Raya ke-2
Ziarah rumah kekawan dan sedara-mara yang buat open house...shopping barang2 nak buat BBQ..selebihnya tido di hari raya...penat woo...malam raya Ema tido kul 4pagi (sambil layan TV---rasanya dah lama tak tgk TV due tu kalut settlekan order tudung bawal...terjelir-jelir Ema sbb dr blk tarawikh sampai sahur..kejanya packing barang utk di pos keesokkannya...gitulah setiap hari sepanjang bulan Ramadhan..biz kecil-kecilan)..sampai ke hari ni masih berehat tu wpun dah bertimbun stok diambil..nanti uols tengok2 lah ye di http://dwikota.blogspot.com

Hari Raya ke-3
Pagi-ke rumah saudara buat majlis akikah anak dia....then, beraya ke rumah Daa
Petang-lepas abang balik sembahyang Jumaat, baraya ke rumah doktor peribadi kami (dipaksa ,balik tu Ema siapkan bahan2 for BBQ malam tu kat rumah mak mertua...then kul 5 dah ada customer yg dah nak balik kampung masing-masing ke rumah Ema ambik/beli tudung (layan acara ini sampai maghrib OK!
Malam-ready to rumah Ma (mak mertua)...tp kan entah kenapa semua orang lewat sampai rumah Ma mlm tu..kul 9.30 malam baru dapat berkumpul..semua orang nampak mcm tak semangat tak mcm selalu, ada yg dah tido! selalunya kul 8 semua dah ready..hanya raya tahun ni jer jd mcmtu..(FYI..BBQ ni acara WAJIB utk family sebelah suami bila hari raya)..banyak betul acara wajib family dia...(PROTOKOL....PROTOKOL..... ).
Tengah syok layan BBQ...bebudak main bunga api..

Tiba-tiba, bunyi DEBOOM...Haziq jatuh tangga, Ya Allah...terus abang angkat anak dia, tengok ada darah penuhi baju, then, sambil menangis Haziq kata "Kepala Haziq darah Mama!"Mama dengan panik nye..ambil kunci kereta dan abang dukung Haziq masuk keta..aku reverse keta pun tak ingat dunia...kebetulan malam tu entah kenapa jalan jammed giler....semua klinik berdekatan tutup (Kelantan offday Jumaat kan), move to HPP...yang biasa 15 minit jer sampai..jadi sejam 12 minit baru sampai tau:hopeless:. Dr cukur rambut Haziq dan entah apa dia buat..keluar-keluar dah tampal plaster mcm ni...



Dr kata luka tak dalam, Haziq terkena tin biskut yg ada kat bawah tangga tu..kemek tin tu jadinya:annoyed:SESUNGGUHNYA MALANG TIDAK BERBAU!

Hari Raya ke-5-9
Disebabkan semua dah booking&dirancang..then Haziq pun tak ada apa-apa...we spend a family holiday to Langkawi...Haziq tetap maintai buas semacam walaupun "botak" (sekarang kalau keluar terus capai cap..malu orang kata dia botak gamaknya. Pics holiday dlm kamera suami..nanti ku mintak...








Monday, 18-Aug-2008 06:31 Email | Share | | Bookmark
HAZIQ @ PRIMULA BEACH RESORT






Monday, 18-Aug-2008 05:20 Email | Share | | Bookmark
HAZIQ SETELAH 2 TAHUN BERLALU.....

Lagi 10 hari..genap 2 tahun Ema tak UPDATE FP ni kan?Hehe....ini antara kompilasi of Haziq's Album

BILA MOOD OK


AT TESCO
- "binatang" yang mesti tunggang 2 hari sekali..kalau tak tak mau dinner dan sampai nak tido pun dia akan kata" Mama, TESCO tak tutup lagi lar!" Ema sahaja jer bagi mcm2 helah cakap itu dan ini tapi tak pernah menjadi, So, bila Mama balik dr Ofis..mesti layan Haziq ke Tesco Kota Bharu tunggang "binatang" ini! Tak pun...main kereta Doraemon pakai token tu...Hampeh.....



AKSI DI RUMAH
Tiap-tiap pagi : mesti layan ASTRO CERIA..postman pat...Segah....then..kalau siaran habis..mengamuk nak tengok lagi..bikin gua tension sahaja
Tiap-tiap petang mesti layan CD Horton ke..lepas habis HORTON, layan KUNGFU PANDA pulak...then, layan PINGU....then...POWER RANGERS...then..play balik sampai dia akan keluar ayat" Mama/Abah, Haziq dah boying tengok CD!" Waktu keluar ayat tu...Ema pasti TV dan CD Player tu akan kata"LEGA!!!!!!!"







Monday, 28-Aug-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
3 mths old

Tersengih...
Tidur hobiku...
Birthday anak sedara-Iqbal
View all 6 photos...
Takde byk gambar Haziq...tak sempat nak ambil.Dia asyik tidur je...


Friday, 28-Jul-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
2 months

 
 
 
View all 5 photos...
Compilation of Haziq's photo


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net